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met gordijngevels (volgens een modulatie van 1,80 m en uitgerust met horizontale zonwe- ringslamellen), die op hun beurt ook modulair en demonteerbaar zijn.” Doordachte keuze voor staal In het Food Experience Center zijn 122,6 ton blank profielstaal en 40,5 ton blanke kokerprofielen in staalkwaliteiten S235JR, S275JR en S355JR verwerkt. Jeroen De Wael en Roel Van den Bosch: “Op het gelijkvloers zijn HE 280 A-kolommen langs de gevellijn geplaatst, die versmallen naarmate de hoogte toeneemt (tot HE 180 A-kolommen op de derde verdieping). De liggers bestaan voor- namelijk uit HEA-profielen, die zijn uitgerust met stiftdeuvels om een constructieve verbin- ding met de vloerplaat in voorgespannen welfsels te garanderen. Vier passerelles in het atrium maken de verbinding tussen de oost- en westgevel, waarvan de grootste een overspanning van 18,6 meter heeft. In het midden is deze passerelle uitgerust met twee verticale trekkers (buisprofielen 60,3 x 4), die aan het sheddak bevestigd zijn. De vieren- deelliggers zijn uitgevoerd in S355-staal. De boven- en onderregel van de meest belaste vierendeelliggers bestaan uit vierkante koker- profielen (K220/10), net als de verticale stijlen (K220/8). De staalprofielen zijn roestwerend behandeld met een verfsysteem dat voldoet métallique est remplie avec des murs-rideaux (selon une modulation de 1,80 m et équipés de lames horizontales de protection solaire), qui sont à leur tour modulaires et démontables. » L’acier, un choix réfléchi Au total, ce sont 122,6 tonnes d’acier brut profilé et 40,5 tonnes de profils creux bruts dans les nuances d’acier S235JR, S275JR et S355JR qui ont été mises en œuvre dans le Food Experience Center. Jeroen De Wael et Roel Van den Bosch : « Au rez-de-chaussée, des colonnes HE 280 A ont été placées tout au long de la façade, qui se rétrécissent au fur et à mesure que la hauteur augmente (jusqu’aux colonnes HE 180 A au troisième étage). Les poutres sont principalement constituées de profils HEA, équipés de goujons pour assurer une connexion structurelle avec la dalle de plancher en hourdis précontraints. Quatre passerelles dans l’atrium relient les façades est et ouest, la plus grande ayant une portée de 18,6 mètres. En son milieu, cette passerelle est équipée de deux tirants verticaux (tubes à section circulaire de 60,3 x 4), qui sont fixés au toit en sheds. Les poutres Vierendeel sont en acier S355. Les lisses supé- rieures et inférieures des poutres Vierendeel les plus chargées sont constituées de profils tubu- laires de section carrée (K220/10), tout comme les montants verticaux (K220/8). Les profils en acier sont traités avec un système de peinture ORSNEDE N 1 2 4 8 65 garderobe/lockers Flex Zone Coffee/Break Corner Consultation Bubble Consultation Bubble Vergaderzaal Vergaderzaal Consultation bubble Vergaderzaal Phonebooth Vergaderzaal Phonebooth MIVA garderobe/lockers Phonebooth Phonebooth toilet V toilet M toilet V toilet M werkkast garderobe/lockers Concentratieplekken Concentratieplekken Consultation bubble Vergaderzaal EERSTE VERDIEPING 1 2 ENTREE ENTREE ENTREE garderobe / lockers schacht mobiele paneelwand Receptie Pick Up online ordering Multifunctie Hall Lunchruimte Demo Keuken Spoelkeuken Demo Bakkerij Sandwich Shop vriescel koelcel Internal Loading Bay Catering Keuken Flexruimte MIVA Doucheruimte garderobe bezoekers Vergaderzaal Vergaderzaal Vergaderzaal Doucheruimte toiletten V schacht toiletten M EHBO BEGANE GROND 1 2 niveau 00 niveau +1

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